Успешна операция на криминалисти срещу наркопроизводството и наркоразпространението

Специализираната операция, ръководена от началника на сектор „Криминална полиция“ в ОДМВР, бе осъществена днес от служителите на сектора и колегите им от РУ –Дупница на територията на с. Крайници.

При проведените процесуално-следствени действия в имота на 56-годишен местен жител е открита  оранжерия с 96 саксии отгледан разсад канабис, а в двора – 95 растения канабис, надхвърлящи височина от 3 метра. В къщата полицаите намерили още опакована суха листна маса и сортирани съцветия, растения – оставени на скара за сушене. Имало и множество приспособления за отглеждането им – лампи, вентилатори, включително центрофуга, както и за сортиране. Общото количество на иззетата дрога е над 20  кг.  В хода на претърсването в сградата са открити и иззети незаконно притежавано оръжие и боеприпаси – пушка и боен пистолет, 59 патрона различен калибър.

Собственикът на имота е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница. Той е известен на полицията с противозаконни деяния, осъждан е. По случая е образувано досъдебно производство в РУ-Дупница, работата продължава под прякото наблюдение на прокурор.

Pin It on Pinterest