Крими

Участник в телефонни измами е задържан при полицейска спецоперация

Арестът му е осъществен в резултат на предприети професионални действия на служители на сектор „Измами“ в ГДНП и криминалисти на ОДМВР-Варна и Русе ​

Полицейската операция е проведена на 29 март т.г. в рамките на предприето активно разследване от служители на сектор „Измами“ при ГДНП, заедно с криминалисти от сектор „Престъпления против собствеността “ в ОДМВР – Варна и сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР – Русе. Мъжът – 52-годишен жител на Варна е арестуван на ГКПП-Русе Дунав мост при опит да напусне страната. При обиск у него е открита голяма сума в чуждестранна валута, която по първоначална информация е от последно осъществена измама на територията на морската столица. Според данните до момента мъжът е съпричастен към общо шест телефонни измами, извършени  в периода от 13 до 29 март 2024 г. в района на областния град.
Задържаният е привлечен като обвиняем и задържан за срок до 72 часа. Провеждат се процесуално – следствени действия по документиране на престъпната му дейност. Работата продължава под надзора на Районната прокуратура във Варна.

От полицията отново алармират, че участниците в измамните телефонни схеми продължават да прилагат различни сценарии при престъпната си дейност. Често звънят на стационарни номера, основно на територията на големите областни градове. Възползвайки се от моментното въздействие , жертвите биват убеждавани да предоставят пари или ценности – сигурен знак, че това именно е измама.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest