Трима задържани и четири бързи производства при спецоперация в Сливен

Действията са осъществени от служители на РУ-Котел, участък „Градец”, Пътна полиция –Сливен и Зонално жандармерийско управление-Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен

212 превозни средства – автомобили, микробуси и превозни средства с животинска тяга, 349 лица, сред които 96 от криминалния контингент, са проверени в хода на операция по противодействие на битовата престъпност в котленското село Градец. Акцията е проведена на 18 февруари под надзора на Окръжна прокуратура –Сливен.   В хода на полицейските действия са разкрити две престъпления-кражби на битова техника от частни домове в селото. Извършителите – двама местни жители на 37 и 17 години, са установени и задържани в РУ-Котел.
Извършени са проверки на търговски обекти и частни имоти на селото.  От два адреса са иззети  близо 3 кг тютюн и 785 къса цигари без бандерол. По случаите са започнати  бързи производства.
В резултат на ежедневната работа на полицията и прокуратурата по противодействие на битовата престъпност в района на село Градец за една седмица е наложена постоянна мяра за задържане на двама криминално проявени за извършване  на грабеж и изнудване. 
По време на операцията са констатирани 73 нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи. Съставени са 26 акта и 47 глоби с фиш.

Pin It on Pinterest