Крими

Трета наркооранжерия установиха служителите на ГДНП в рамките на проведената спецоперация на територията на столицата

В хода на специализираната полицейска операция за противодействие на производството и разпространението на наркотици, реализирана през вчерашния ден на територията на столицата, служители от ГД „Национална полици“ предприели претърсване на имот в кв. „Орландовци“.

Там те установили помещение, пригодено за наркооранжерия, в която се полагали грижи за общо 150 растения, достигнали различен стадий на развитие. Иззета е и суха тревна маса и голяма сума в лева и евро.
Това е третата оранжерия, открита по време на акцията, а неин собственик е единият от задържаните малко по-рано трима мъже. Припомняме, че арестите им бяха осъществени, след като при предприетите вчера полицейски действия отново на територията на същия столичен квартал, униформените установиха две високотехнологични оранжерии с общо 2 700 наркорастения,  както и количество суха тревна маса. Успешната реализация е резултат на професионално разследване, проведено в продължение на повече от три месеца.
По случая е образувано досъдебно производство и работата по документирането му продължава под надзора на Софийската градска прокуратура.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest