Ст. комисар Цанков: Не допуснахме разрастване на напрежение в района на магистрала „Марица“

Взели сме всички мерки, за да не допуснем затварянето на магистрала днес

Застрашена беше безопасността на гражданите, придвижващи се по магистрала „Марица“, застрашено бе и правото на придвижване. Възникна напрежение и инцидент между пътуващи и протестиращи, който не се разрасна благодарение на взетите мерки,  заяви старши комисар Ангел Цанков, директор на ОДМВР- Хасково. Той подчерта, че протестните действия в района са били нерегламентирани,  около 40 души, блокирали АМ „Марица“,  са заплашвали полицейските служители, че граждани „ще се върнат за тях“.

Всеки има право да изразява мнението си, но освен права, гражданите имат и задължения –  да спазват нормите, които са задължителни, коментира ст. комисар Цанков и апелира гражданите да спазват закона, както и да не провокират полицейските служители, които изпълняват своите задължения, разписани по закон. Той уточни, че няма арестувани по време на нерегламентираните действия, но всички, нарушили закона, ще бъдат санкционирани, а случаят  ще бъде докладван на прокуратурата.

Директорът на ОДМВР-Хасково категорично заяви, че днес  ще бъдат взети всички мерки, за да не бъде допуснато затварянето на автомагистрала „Марица“ . Той отново предупреди, че всяко едно блокиране води до голямо напрежение и непредсказуеми събития между протестиращите и участниците в движението. Продължаваме да поддържаме постове, които ще наблюдават движението по магистралата и ще направим всичко възможно, за да поддържаме ред и дисциплина в района, заяви ст. комисар Цанков.

Pin It on Pinterest