Съдят турчин за контрабанда на златни накити, укрити в арматурното табло на камион

На 13.08.2021 г., на ГКПП Капитан Андреево, на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“, пристигнал товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция през България за  Великобритания.

По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. При извършената такава, в арматурното табло на влекача, митническите служители са намерили 5 броя картонени кутии, в които били укрити 1100,94 грама златни накити – синджири, колиета и гривни. Според експертизата на вещото лице, откритите изделия били от злато – проба 585 и на обща стойност 88075,20 лева.

Контрабандните златни накити са били задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор. По разпореждане на Окръжна прокуратура – Хасково, водачът на товарния автомобил Ю.А., на 34 г., е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 буква  „Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 4 000 лева, както и временно му е отнет документът му за задгранично пътуване.

Разследването по случая продължава.

Pin It on Pinterest