Съдят трима охранители за убийство

Днес, 21.05.2019г., Софийска градска прокуратура /СГП/ привлече към наказателна отговорност трима служители на охранителна фирма за извършено от тях убийство по особено мъчителен за жертвата начин –престъпление по чл. 116 ал.1,т.6 вр. чл. 115 вр. чл. 20 ал.1 от НК.
Владислав Д., Георги Я. и Татян Н. са обвинени, затова, че на 16.05.2019г. в гр. София, на територията на месокомбинат „Родопа-София“, в съучастие като съизвършители, по особено мъчителен за жертвата начин, умишлено са умъртвили П.С.
Тримата извършители завързали ръцете на пострадалата и й  нанесли множество удари по главата, гръдния кош, корема и крайниците. В резултат на това се развили травматичен и хеморагичен шок, довели до остър срив на хемодинамиката и настъпване на смъртта й.
Единият от извършители- Владислав Д., е осъществил деянието в условията на опасен рецидив, след като е бил осъден в чужбина за трафик на наркотични вещества на 13 години и 4 месеца лишаване от свобода.
Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа, с оглед осигуряване явяването им пред съда за определяне на мярката за неотклонение „задържане под стража“.
Ако бъдат признати за виновни по повдигнатите им обвинения, извършите могат да получат наказания в размер от 15 /петнадесет/ до 20 /двадесет/ години „лишаване от свобода“, „доживотен затвор“, или „доживотен затвор без право на замяна“.
Разследването по случая продължава.

Pin It on Pinterest