Съдят трима мъже за хулиганство спрямо малолетно момче

С обвинителен акт на Районна прокуратура – Варна трима мъже на възраст 49 г., 36 г. и 27 г. от с. Бозвелийско са предадени на съд за хулигански действия, извършени в съучастие спрямо малолетно момче от село Бозвелийско, на което са нанесли удари и са причинили лека телесна повреда. Тримата са привлечени към наказателна отговорност за престъпление по чл. чл. 325, ал. 2 във връзка с ал. 1 във връзка с чл. 20, ал. 2 от НК.

Припомняме, че непристойните действия тримата обвиняеми извършили през февруари тази година, когато влезли в училището в с. Бозвелийско с цел да намерят 13-годишно момче. Според сина на 36-годишния (също малолетен) то отправяло заплахи към него и го порязало с нож. Тримата мъже били афектирани от този факт и искали спрямо седмокласника да бъдат взети адекватни мерки, като възнамерявали да сигнализират ръководството на училището и полицията.

След като намерили малолетното момче, те му нанесли няколко удара, с което му причинили лека телесна повреда, изразяваща се във фрактура на фаланга на пръст и контузия на китка. Отвели го при директора на учебното заведение и потърсили органите на реда.

Предстои делото срещу обвиняемите да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъдат признати за виновни тримата могат да получат наказание „лишаване от свобода“ за срок до 5 години.

Pin It on Pinterest