Съдят трима мъже за хулиганство по време на извънредното положение

Районна прокуратура-Тетевен внесе в съда обвинителен акт срещу трима мъже за това, че на 21.03.2020 г., за времето от 18,45 часа до 19,30 часа, в град Ябланица, Ловешка област, на улица, извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като:

– Г.Х. – буйствал, псувал, обиждал присъстващите, като деянието е съпроводено със съпротива на орган на власт, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред – заканвал се с дървена дръжка от брадва, викал и твърдял, че е болен от коронавирус, на полицейски служители от РУ МВР-Ябланица, с цел да осуети задържането си – престъпление по чл.325, ал.2, пр.1-во, вр. ал. 1 от НК;

  – Н.Х. и Х.Х. – буйствали, псували, предизвикали сбиване, съпроводено със струпване на много хора на едно място, въпреки забраната във връзка с обявено извънредно положение, с оглед разпространението на коронавирус, като деянието представлява опасен рецидив – престъпление по чл.325, ал.5, вр. ал. 1, вр. чл. 29, ал.1 от НК.

Предстои насрочване на делото за разглеждане пред съда.

Pin It on Pinterest