Съдят пияна жена зад волана

На 14.12.2020 г. Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу обвиняемата В. М., на 52 г., за това, че управлявала моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,63 на хиляда, установено по надлежния ред с протокол за химическо изследване за определяне концентрацията на алкохол в кръвта – престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

На 28.08.2020 г. около 20,20 ч. в ж.к. „Сухата река“, гр. София, обвиняемата В. М. управлявала лек автомобил на паркинг пред жилищен блок. При извършване на маневра „движение на заден ход“, В. М. реализирала леко пътнотранспортно произшествие с паркиран лек автомобил, собственост на Р. И. Действията на обвиняемата били забелязани от Р. И. и с оглед поведението на обиняемата у него възникнало съмнение, че В. М. е употребила алкохол. 

На мястото пристигнал дежурен полицейски екип на отдел „Пътна полиция“-СДВР. В изпълнение на служебните си задължения полицейските служители предприели извършване на проверка. Обвиняемата В. М. била тествана за наличие на алкохол в кръвта с техническо средство „Алкотест Дрегер 7510“, като уредът отчел положителен резултат от 2,79 на хиляда.

На В. М. бил съставен акт за установяване на административно нарушение и ѝ бил издаден талон за медицинско изследване. След това тя била съпроводена до болнично заведение, където предоставила проби за извършване на изследване.

От представените за анализ проби дадени от обвиняемата била установена и доказана употреба на алкохол в количество над 1,2 на хиляда, а именно 2,63 на хиляда.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемата В. М. да продължи в Софийски районен съд.

Pin It on Pinterest