Съдят обвиняем за причиняване на пътен инцидент, довел до смъртта на един от участниците

Окръжна прокуратура – Варна предаде на съд 53-годишния Р.Р. за причиняване на смърт и две средни телесни повреди по непредпазливост в пътен инцидент – престъпление по член чл. 343, ал. 3, пр. 2 във връзка с ал. 1б, „б“, пр. 2 и „в“ от НК.

На 7 юли 2019 г., около 19:30 часа, на главния път между с. Старо Оряхово и гр. Провадия, на Т-образно кръстовище към с. Дъбравино, правоспособният водач Р.Р. не спазил разпоредбите на пътен знак „Б2 – Спри! Пропусни движещия се по път с предимство“ и продължил своето движение. Предприел маневра ляв завой по главния път и навлязъл в пътното платно, където в този момент се движел автомобил. Водачът му нямало как да предвиди внезапната и неправилна маневра на обвиняемия и двата автомобила се озовали един срещу друг. За да избегне удара мъжът, направил рязка маневра наляво, навлизайки в лентата за насрещно движение, след което се върнал обратно. Поради резките маневри автомобилът му поднесъл, ударил се в предпазната мантинела отдясно, след което се преобърнал по таван в нивата край пътното платно.

Вследствие на пътно-транспортно произшествие, предизвикано от действията на обвиняемия Р.Р., водачът на втория автомобил починал на място. Сериозно пострадали също жена и малолетно момче, пътували в същата кола, които получили средни телесни повреди.

Предстои делото срещу 53-годишният Р.Р. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Pin It on Pinterest