Съдят непълнолетен за грабеж

Софийска районна прокуратуравнесе в съда обвинителен акт срещу обвиняемия Е. Г. за това, че като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, в съучастие с И. И. и К. М, е отнел чужди движими вещи –  раница, съдържаща преносим компютър, мобилен телефон, мъжки кожен портфейл, банкови карти, карта за болница и лична карта, всичко на обща стойност 812,28 лева, от владението на Д. М., с намерение противозаконно да ги присвои, като за това е употребил сила – нанесъл удари с крака по тялото на Д. М. – престъпление по чл. 198, ал. 1, пр. 1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 3, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

На 11.03.2020 г. около 23,30 ч. на бул. „Витоша“ в гр. София се срещнали И. И., К. М. и обвиняемият Е. Г. Те се уговорили да намерят някой пиян мъж, когото да ограбят и да му вземат телефона и парите. Около 04,30 ч. на 12.03.2020 г. те забелязали пиян мъж – пострадалия Д. М., който носел раница на гърба си.

Около 04,50 часа на 12.03.2020 г. в тунел на жилищна кооперация на ул. „Три уши“ обвиняемият Е. Г., заедно с И. И. и К. М. нападнали Д. М., като К. М. скочил на гърба на пострадалия и по този начин го съборил на земята. След което К. М. заедно с обвиняемият Е. Г. започнали да го ритат с крака, а И. И. задърпал раницата му. Д. М. стискал здраво раницата си за презрамката, но К. М. и Е. Г. непрекъснато го ритали в тялото. И. И. извил раницата, вследствие на което рамото на Д. М. се извадило. От болката пострадалият пуснал раницата и пазел главата си от ударите.

След като успели да издърпат раницата с намиращите се в нея вещи, обвиняемият Е. Г., И. И. и К. М. избягали. Раницата изхвърли в кофа за боклук в близост до мястото на нападението, а съдържащите се в нея вещи – на обща стойност 812,28 лева, задържали за себе си.

Досъдебните производства водени по отношение съучастниците на обвиняемия – И. И. и К. М. са приключили със сключване на споразумения.

Предстои делото срещу обвиняемия Е. Г. да бъде насрочено за разглеждане в съда.

Pin It on Pinterest