Съдят мотоциклетист без шофьорска книжка за опит за подкуп на полицаи

Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу В.М. (на 61 години) за извършен от него опит за подкуп на полицейски орган.

Деянието е квалифицирано по чл. 304а, вр. чл. 304, ал.1 от НК.

На 07.11.2020 г. Ц.П. и Й.Й., служители в полицейски участък в с. Хайредин към Районното управление на МВР гр. Козлодуй, изпълнявали задълженията си по охрана на обществения ред и противодействие на криминалната престъпност. Двамата извършвали обход на малките населени места в района.

На ул. „Васил Воденичарски“ в с. Хайредин те забелязали мотоциклет, управляван от лице без поставена предпазна каска. По тази причина спрели превозното средство за проверка. Било установено, че водачът В.М. не притежава свидетелство за управление на МПС. За мотоциклета било изяснено, че не е преминал годишен технически преглед и за него няма сключен и действащ договор за задължителна застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите“.

Случаят бил докладван на дежурен, а В.М. бил уведомен за съставяне на акт за извършените нарушения. Тогава водачът помолил единия от полицаите „да измисли нещо, за да се оправят“ и му показал банкноти. Въпреки предупреждението, че това е недопустимо и да се отдръпне, обвиняемият пуснал няколко банкноти на седалката на служебния автомобил. Добавил, че са „за почерпка и да не му пишат“.

Веднага след това В.М. бил задържан, а местопрестъплението било запазено до пристигането на разследващия орган. При оглед били намерени и иззети няколко банкноти на обща стойност 50 лева.

Предстои делото да продължи в съда.

Pin It on Pinterest