Съдят млад мъж за причинено ПТП със смъртен случай

Софийска градска прокуратура привлече в качеството на обвиняем И.К., на 27 години, за извършено  престъпление по чл.343 ал.3 пр.4 и пр. 5 буква Б  във вр. с чл. 342  ал.1 пр. 3 от НК.

На 11.02.2021 г., около 03,00 часа, И. К.  при управление на  моторно превозно средство – лек автомобил, марка Фолксваген пасат, докато се е движел по бул. Ботевградско шосе  посока ул. Челопеченско шосе, в района на моста над  река Искър,  е нарушил правилата за движение  по пътищата, в следствие на което е изгубил контрол над автомобила и е паднал в реката. При удара е починал, намиращия се на предна дясна седалка пътник – К.П., на 46 години.

И.К. е избягал  от местопроизшествието, но  след издирване е бил открит от органите  на реда.

Водачът  И.К.  е управлявал превозното средство без да има необходимата правоспособност, след като е бил осъждан условно на  шест месеца лишаване от свобода за управление на МПС, след употреба на алкохол и му е било отнето свидетелството за правоуправление.

И.К. е задържан за срок от 72 часа с прокурорско постановление. Предстои внасяне  в съда на искане за определяне на най – тежката мярка за неотклонение  „задържане под стража“.

Разследването продължава с назначаване на експертизи и разпит на свидетели.

Pin It on Pinterest