Съдят мъж за разпространение на порнографски материали

Районна прокуратура – Козлодуй е внесла в съда предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на С.Т. (на 48 години), обвинен за извършено от него престъпление по чл. 159, ал. 2, пр. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

         По резултати от извършен мониторинг на Bittorent мрежата бил засечен потребител от българското интернет пространство, разпространяващ материали, класифицирани като детска порнография. Въз връзка с функционалната си дейност и отговорности по противодействие на онлайн сексуалната експлоатация на деца, ГДБОП –МВР и Сектор БОП-Враца и Монтана предприели необходими мерки чрез използване на специфични софтуерни продукти. Така бил засечен потребител с конкретен IP адрес, за който било установено, че на 12.09.2018г. в 10:40:34 часа разпространил чрез интернет видеофайл, на който е използвано лице ненавършило 18 години. Въпросният потребителски адрес бил предоставен от „Булсатком“ ЕАД и се ползвал от потребител С.Т. от гр. Козлодуй.

В хода на разследването е било установено, че обвиняемият Т. притежавал настолен компютър, разположен в дома му в гр. Козлодуй, който се ползвал единствено от него. В периода от 09.07.2017 г. до 25.10.2017 г. същият на шест пъти разпространил чрез информационна технология – компютърна програма µTorrent версия 3.0, видеофайлове с порнографско съдържание.

Предстои наказателното производство срещу С.Т. да продължи в съда.

Pin It on Pinterest