Съдят мъж за притежание на наркотици

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство срещу мъж държал наркотични вещества.

На 21.06.2021 г. около 22.20 часа, в с. Бистрица, на кръстовището на ул. „Никола Чолака“ и ул. „Цар Асенов път“ в къща, обвиняемият С.С. без надлежно разрешително, е държал високорискови наркотични вещества, както следва: амфетамин с общо тегло 3.57 грама на стойност 89.25 лева и коноп с нето тегло 0.23 грама на стойност 1.38 лева, всичко на обща стойност 90.63 лева.

В хода на разследването са събрани доказателства, че деянието е извършено от С.С., на 33 години. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 354а, ал.3, т.1 от НК – предвидено е наказание „лишаване от свобода“ от една до шест години и глоба от две до десет хиляди лева.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа.

Pin It on Pinterest