Съдят мъж за държане на огнестрелно оръжие, закана с убийство и кражба

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски районен съд срещу 37-годишен мъж за държане на огнестрелно оръжие без надлежно разрешително, закана с убийство и кражба.

На 29.04.2021 г. около 23,50 часа на входа на метростанция „НДК“ в гр. София, обвиняемият Ш.Ш. отишъл при Х.К. и К.Н. и им се представил за охранител, като им показал бадж с надпис „ЦРУ“ . След това им казал, че са нарушили закона, тъй като пилели бира. Те не му повярвали, което ядосало Ш.Ш. и той се заканил с убийство на Х.К. като извадил от кобур на колана си газ-сигнален пистолет „EКОЛ Специал 99“, вкарал патрон в цевта, насочил пистолета към главата му и казал: “Ей сега ще видиш дали не съм охранител!“. Това заканване е възбудило основателен страх за осъществяването му. К.Н. взел пистолета от обвиняемия, извадил патрона и го изхвърлил. Двамата се сдърпали, Ш.Ш. откраднал часовника му и избягал.

Срещу обвиняемия е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.339, ал.1 от НК (държане на огнестрелно оръжие без надлежно разрешително), за престъпление по чл.144, ал.3, вр. с ал.1 от НК (закана с убийство) и за престъпление по чл.195, ал.1, т.7, вр. с  чл. 194, ал.1, вр. с чл.28, ал.1 от НК (кражба).

В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели, които са посочили Ш.Ш. като автор на деянието.

Обвиняемият е осъждан. Предстои делото срещу Ш.Ш. да продължи в съда.

Pin It on Pinterest