Съдят мъж, нанесъл побой и причинил средна телесна повреда на жена

Районна прокуратура – Варна внесе във Варненския районен съд обвинителен акт срещу 25-годишния В.Н.

Мъжът е обвиняем за причиняване на средна телесна повреда на жена – престъпление по чл. 129, ал. 1 във връзка с ал. 2 от НК.

Пострадалата и обвиняемият се познавали отдавна и имали връзка до лятото на 2018 година, когато поради непрекъснати скандали и честа проява на агресия спрямо жената, включваща физическо насилие, тя се изнесла от дом им и заживяла заедно с общото им детето при родителите си. Въпреки раздялата двамата продължили да се виждат.

През януари 2020 година, на личен празник на бащата на пострадалата жена, присъствал и обвиняемият. Двамата напуснали заедно заведението, в което празнували, като В.Н. придружавал своята бивша жена под претекст да й помогне с прибирането на детето. Мъжът обаче бил в нетрезво състояние и заспал в дома на родителите й. При опита й да го събуди, за да се тръгне, пострадалата станала обект на безпричинно нападение. Обвиняемият й ударил няколко шамара без да й дава обяснение, а малко по-късно й нанесъл удар с юмрук в челюстта, като дори успял да я счупи. Агресията на мъжа не спряла, още няколко пъти той ударил своята жертва и я стиснал за врата. Опитите й да го изгони все пак дали резултат и В.Н. напуснал жилището.

На следващия ден се наложило пострадалата да потърси лекарска помощ. Подаден  бил сигнал за случилото се.

Предстои делото срещу 25-годишния мъж да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода до 6 години.

Pin It on Pinterest