Съдят извършител на убийство

Окръжна прокуратура – Видин е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу А.С., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него умишлено убийство – по чл. 115 от НК.

Вечерта на 18.01.2020 г. в дома на четиридесет и девет годишния С. в гр. Видин, се събрала компания. Присъстващите вечеряли, консумирали алкохол. Около 22 ч в двора на къщата обвиняемият, заедно с други негови приятели, произвели 60 изстрела с два газови пистолета. Оръжията за стрелбата били предоставени от А. С.

Около 04,30 ч групата решила да завърши празненството в кафе-аперитив „Бали Клуб“. Заедно със съпругата на обвиняемия – М.С., всички се отправили към въпросното заведение. На тръгване А.С. взел със себе си един от пистолетите – преработен сигнално-газов, калибър 9 мм. Оръжието било заредено с халосни патрони, калибър 9 мм. Р.А.К, допълнително преработени и снарядени с гумени сачми с диаметър 8 мм.

При пристигането им в „Бали Клуб“, те заварили там четирима клиенти, а също – барман и дисководещ. Компанията поръчала бутилка уиски, безалкохолно и започнала да консумира напитките. На същата маса били и другите двама клиенти – Т.В. и Е.Г. Обстановката в заведението била спокойна, с изключение на спорадични реплики между мъжете от различни компании.

В един момент, около 6 ч сутринта, обвиняемият А.С. подал на Е.Г. патрон от пистолет, сочейки към съпругата си, с думите: „Нали знаеш, че това ми е жена?“ Мъжът му го върнал, отговаряйки, че тя „не го интересува“. Ситуацията се успокоила и компанията продължила консумацията на напитки, а не след дълго Е.Г. напуснал заведението.

Около 07,20 ч един от клиентите на заведението станал свидетел как А.С. и Т.В. стоят прави до масата. При това обвиняемият с дясната си ръка бил хванал през врата другия мъж като му говорел на ухо. Поради силната музика думите му не се чували.

В следващия момент А.С. извадил с лявата ръка от джоба на панталона си пистолет, допрял го до врата на Т.В. и от упор произвел изстрел. Пострадалият рязко се свлякъл на пода. Съпругата на А.С. извикала на мъжа си: „Какво направи?“, на което той отговорил: „Застрелях го“.

Настанала суматоха, пострадалият кървял. Бил подаден сигнал на тел. 112. На местопроизшествието пристигнала линейка с лекарски екип, който констатирал смъртта на Т.В.

Междувременно, веднага след изстрела, обвиняемият напуснал заведението. Той изхвърлил пистолета, телефона, дрехите си и изминал голямо разстояние до с. Флорентин, където се укривал до обяд на следващия ден – 20.01.2020 г.

От изготвената по досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза е видно, че смъртта на Т.В. се дължи на остра кръвозагуба, вследствие на разкъсване на голям магистрален съд – сънна артерия. Установените травматични увреждания са причинени от преработен сигнално-газов пистолет.

Предстои наказателното производство срещу А.С., който има предходни осъждания, да продължи в съда.

Pin It on Pinterest