Съдят извършител на кражба от магазин

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Ф.Й., на 42 г.

Той е предаден на съд за това, че на 28.03.2022 г. в гр. Пловдив, при условията на опасен рецидив, е отнел чужди движими вещи – мобилен телефон на стойност 1000 лева, от владението на другиго с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196 ал.1 т.1 вр. чл.194 ал.1 вр. чл. 29 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Ф.Й. живеел в гр. Пазарджик. На 28.03.2022  г. той тръгнал за гр. Пловдив с влак. Щом пристигнал на гарата, решил да се разходи  по улиците на града. Докато вървял по ул. „Димитър Талев“, забелязал, че вратата на един от магазините е отворена и в него няма хора. В същото време продавачката била до съседно помещение по работа. Ф.Й. се възползвал от нейното отсъствие, тръгнал към касата и отворил един от шкафовете. От него отнел мобилен телефон, собственост на продавачката, на стойност 1000 лева.

В същото време жената се върнала в магазина, видяла Ф.Й.  и го изгонила. Той тръгнал към квартал „Изгрев“. Влязъл в един от магазините и предложил на собственика да купи телефона, като го излъгал, че имал нужда от пари, защото жена му щяла да влиза в болница. Ф.Й. получил 150 лева за устройството. По-късно пострадалата е подала сигнал в полицията за отнетия мобилен телефон. Ф.Й. е установен и задържан.  Той признал къде е продал отнета вещ. Телефонът е предаден на разследващите органи.

Обвиняемият Ф.Й. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Той е осъждан.

Предстои Районен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Pin It on Pinterest