Съдят извършител на грабеж

Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняемия Николай С., на 24 години, за това, че отнел чужда движима вещ – един брой мобилен телефон на стойност 306 лева, от владението на Р.С., с намерение противозаконно да го присвои, като за това е употребил сила – нанесъл удар с юмрук по главата на пострадалата Р.С. и я блъснал на земята –  престъпление по чл. 198, ал. 1 от  НК.

На 22.06.2020 г., около 17,00 ч., в гр. София, Р.С. чакала автобус на спирка на градския транспорт. Тя седяла на пейка, принадлежаща към спирката, а в ръцете си държала мобилен телефонен апарат на стойност 306 лева. Към нея се приближил обвиняемия Николай С. Като видял, че Р.С. държи в ръце мобилен телефон, той решил да го вземе. В изпълнение на замисленото, когато Николай С. стигнал в близост до Р.С., без да се бави той протегнал ръка, сграбчил телефона и започнал да го дърпа.

Р.С. започнала да вика за помощ и да стиска телефона. Тогава, за да преодолее съпротивата ѝ, обвиняемият нанесъл удар с юмрук по главата на Р.С. и я блъснал с ръце. Тя паднала на земята и не успяла да задържи телефона си, който изхвърчал и паднал на земята. Николай С. взел телефона и побягнал. За случилото се Р.С. подала сигнал в полицията.

В хода на разследването като извършител на деянието бил установен и задържан обвиняемия Николай С. Спрямо него е била взета мярка за неотклонение „Гаранция в пари“. Предстои делото да продължи в Софийски районен съд.

Pin It on Pinterest