Съдят двама наркодилъри

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо И.Р., на 33 г., и А.А., на 27 г., за това, че на 27.04.2021 г., в гр. Асеновград в съучастие като извършители държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества – амфетамин, кокаин и марихуана, на обща стойност  32 086 лева – престъпление по чл. 354а ал.1 вр. чл. 20 ал.2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

И.Р. и А.А. се познавали от няколко години. Те били в приятелски отношения. От 2020 г. двамата се занимавали с разпространение на наркотични вещества на зависими лица в гр. Асеновград и околните села. По този начин се снабдявали със значителни парични средства.

И.Р. и А.А. били наел гараж в гр. Асеновград, където разфасовали наркотиците на дози в полиетиленови пликчета.

На 27.04.2021 г. двамата отново се снабдили с общо 1740, 754 грама различни наркотични вещества – марихуана, амфетамин и кокаин. Готовите дози  укрили в избено помещение към жилището на И.Р. и в наетия гараж.  Когато отишли да вземат готовите дози, за да ги продадат на наркозависими лица, те били задържани от полицейски служители.

Спрямо двамата обвиняеми е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предвиденото от закона наказание по повдигнатото обвинение на И.Р. и А.А. е от 2 до 8 години  лишаване от свобода и глоба от  5000 лева до 20 000 лева.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Pin It on Pinterest