Съдят двама мъже за кражба, извършена в условията на опасен рецидив

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу двама мъже, на възраст 25 и 26 години, за извършена кражба в условията на опасен рецидив.

На 29.04.2021 г. Б.А. и Я.Ш. изкривили метална решетка и счупили прозорец на дърводелска работилница в гр. София, ул. „ Рижки проход“. От нея откраднали дърводелски машини и пособия на стойност 3704, 45 лева. Те събрали всички вещи в чували за боклук и след това ги продали на М.М. за 150 лева, който на следващия ден ги занесъл на битака в кв.“Малашевци“ и ги продал.

Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като и двамата обвиняеми са осъждани за тежко умишлено престъпление на „лишаване от свобода“  не по-малко от една година.

Образувано е досъдебно производство, в хода на което са разпитани свидетели и са направени експертизи. Разследването е приключило с внасяне на обвинителен акт за престъпление по чл.196, ал.1, т.2, вр. чл. 195, ал. 1, т.3, вр. чл. 194, ал.1, вр. с чл. 29, ал. 1, б. „А“, вр. чл. 20, ал.2, вр. ал.1 от НК.

Делото срещу Б.А. и Я.Ш. ще продължи в съда.

Pin It on Pinterest