Съдят двама мъже за грабеж на пари от магазин

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо И.Д., на 28 г., и И.М,. на 31 г., за това, че на 27 януари 2020 г., в гр. Пловдив, при условията на опасен рецидив, са отнели чужди движими вещи  – пари – сумата от 400 лева, от владението на другиго, с намерението противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила – престъпление по чл. 199 ал. 4 вр. с чл. 198 ал.1 вр. чл. 29 ал.1 вр. чл. 20 ал.2 вр ал. 1 от Наказателния кодекс.

Двамата обвиняеми работели в автомивка в гр. Пловдив, където на 27 януари 2020 г.  употребили алкохол – изпили около 2 литра ракия. След края на работното време се прибрали по домовете си и се разбрали по-късно да излязат да пият кафе. Докато вървели към заведение, обвиняемият И.Д. предложил на другия обвиняем И.М. да извършат грабеж в магазин на ул. „Чорлу“, покрай който минавали. Те видели, че няма клиенти вътре и там се намирала  само продавачката. Двамата били облечени с тъмни дрехи и шапки. Към 20,30 часа влезли в магазина, като по това време продавачката била в дъното на помещението. Тя била отишла да вземе метла, за да почисти зад барплота и касата. Когато двамата се приближили към нея, жената се уплашила, започнала да се отбранява, като удряла с метлата по главата единия от тях. Обвиняемият  И.Д.  я хванал през кръста, за да не се движи, а през това време И.М. отворил касата. Кутията с парите от оборота паднала на земята. Двамата събрали банкнотите, след което избягали от магазина и си разделили отнетата сума от 400  лева.

Спрямо обвиняемите И.Д. и И.М. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 31 януари 2020 г. и те се намират в затвора. И двамата са осъждани преди.  

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което двамата са обвинени, е „лишаване от свобода“  от 5 до 15 години.

Pin It on Pinterest