Съдят бразилец за контрабанда на над 2 кг кокаин

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) срещу 45-годишния бразилски гражданин А.К.

На обвиняемия е повдигнато обвинение за това, че на 07.02.2022 г. в гр. София, на Терминал-2, летище София, без надлежно разрешително пренесъл през границата на страната 2103 гр кокаин на обща стойност  557 295,00 лв. – престъпление по чл. 242, ал. 2 от НК.

Деянието е било установено при извършена митническа проверка. Наркотикът бил открит в чекиран платнен черен куфар на името на обвиняемия и бил опакован в два броя черни пликове, прикрепени за куфара под подплатата му. А.К. пътувал от гр. Сао Пауло – Република Бразилия, с транзит през гр. Доха – емирство Катар, до гр. София с полет на Катарските авиолинии.

Разследването по делото е водено от разследващ митнически инспектор към ТД „Митница-София“ под ръководството и надзора на СГП.

В хода на досъдебното производство са извършени оглед на местопроизшествие, иззети са веществени доказателства и са изготвени веществени доказателствени средства, разпитани са свидетели, назначени и изготвени са физикохимична и други експертизи, извършени са и други действия по събиране и проверка на доказателства.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото от СГС.

Pin It on Pinterest