Крими

Съдят  63-годишен мъж за телефонна измама на възрастна жена

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем И.Д, на 63 г., за това, че на 09.06.2024 г. в гр. Пловдив, като помагач, чрез извършване на телефонна измама, е получил от жена на възраст 83 г. сумата от 5300 лева – престъпление по чл. 209 ал. 1 вр. чл. 20 ал. 4 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.  

Пострадалата жена живеела в гр. Пловдив. На 09.06.2024 г. тя получила телефонно обаждане от непознат мъж, който се представил за полицай. Непознатият мъж обяснил на пострадалата, че синът й заедно със съпругата му са задържани, тъй като са участвали в настъпило пътнотранспортно произшествие и трябва да платят 40 000 лв. Пострадалата обяснила на мъжа, че има само 5300 лв., които можела да даде. В изпълнение на указанията на обвиняемия, с когото разговаряла по телефона, пострадалата поставила 5300 лева в торба и ги пуснала през терасата на жилището си, където бил И.Д. Той взел парите и се отдалечил от жилището на пострадалата. В хода на разследването самоличността му била установена.

И.Д. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. По делото се извършват действия по разследването. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest