Съдят 26-годишен за причиняване на средна телесна повреда

Районна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо О.А., на 26 г., за това, че на 29.07.2018 г.,      в с. Пъдарско, обл. Пловдив, причинил  другиму средна телесна повреда  – престъпление по чл. 129 ал.2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

В продължение на пет години пострадалият Г.А., на 33 г., живеел на съпружески начала с жена си С.А. Те имали две деца. По-късно отношенията им се влошили и тя заминала да живее при свои близки в Германия. Там се запознала с обвиняемия О.А., с когото заживели заедно.  Пострадалият също заминал за Германия. През юли 2018 г. жената, децата и О.А. се върнали от чужбина за няколко седмици и се установили в къща в с. Пъдарско, обл. Пловдив.   Г.А. също се прибрал от Германия.

На 29.07.2018 г. той отишъл в селото, за да види децата си. Жената казала, че ги няма, но в същото време бащата видял, че са там. Той отправил упрек към С.А., че го е излъгала. Двамата започнали да се карат. В спора се намесил и О.А., като двамата с пострадалия излезли на улицата. Там скандалът продължил. Пострадалият ударил с дървен сап по ръката обвиняемия, който пък му отвърнал като му нанесъл два последователни силни удара в областта на челюстта. Г.А. паднал на земята. Обвиняемият  продължил да го удря с юмруци. Свидетели се опитали да ги разтърват, но не успели.  В това време излязла и С.А., която успяла да издърпа обвиняемия и го отвела в близката евангелистка църква. Пострадалият е бил настанен в болница, където е установено, че от побоя е получил фрактура на челюстта  и охлузвания по главата.

По делото са разпитани свидетели, изготвени експертизи и др.  

Pin It on Pinterest