Съдят 22-годишна, шофирала след употреба на три вида наркотици, с чужди регистрационни табели и държала наркотици

Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Н. Р, на 22 г., за това, че управлявала моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества – тетрахидроканабинол, метамфетамин и амфетамин – престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК, както и за това, че без надлежно разрешително държала наркотични вещества – кокаин, метамфетамин, амфетамин, MDMA и коноп, на обща стойност 923,06 лева – престъпление по чл. 354а, ал.3, пр.2, т.1, пр.l от НК. Н. Р е обвинена и в това, че си служила с регистрационни табели, издадени за друго МПС – престъпление по чл. 345, ал. 1 от НК.

На 21.01.2020 г. около 01,00 ч. в ж.к. „Надежда“, гр. София, обвиняемата Н. Р. управлявала лек автомобил, служейки си с регистрационни табели, издадени за друго МПС и след като била употребила наркотични вещества. Под предната дясна седалка на автомобила Н. Р. държала наркотични вещества, а именно: кокаин с тегло 0,30 г, метамфетамин с тегло 0,58 г, амфетамин и кофеин с тегло 19,53 г, MDMA с тегло 1,27 г, коноп с тегло 16,31 г, коноп с тегло 12,69 г и коноп с тегло 5,31 г, на обща стойност 923,06 лева.

По същото време, на същото място били полицейски служители при 02 РУ-СДВР, които предприели проверка на управлявания от Н. Р. автомобил. По време на проверката обвиняемата била притеснена и не представила свидетелство за управление на МПС и документи за автомобила. След направена справка полицаите установили, че регистрационните табели, поставени на автомобила са издадени за друго МПС. Н. Р. заявила, че държи в автомобила си наркотични вещества и ги предала с протокол за доброволно предаване.

На място пристигнали полицейски служители при отдел „Пътна полиция“-СДВР. Обвиняемата била изпробвана за употреба на алкохол с техническо средство, което отчело резултат 0,19 на хиляда.Тя отказала да бъде изпробвана за наличие на наркотични вещества или техни аналози. Бил ѝ съставен акт за установяване на административно нарушение, както и талон за медицинско изследване. Н. Р. била съпроводена до болнично заведение, където дала проби за изследване за наличие на наркотични вещества. Установено било, че в дадените от обвиняемата проби се доказва наличие на тетрахидроканабинол, метамфетамин и амфетамин.

По случая било образувано досъдебно производство, спрямо Н. Р. била взета мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 2000 лева. Предстои делото да продължи в съда.

Pin It on Pinterest