Съдят 21-годишен, причинил телесна повреда по хулигански подбуди

На 19.02.2021 г. Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт спрямо обвиняемия Х. Б., на 21 г., за това, че причинил на пострадалия М. Р. лека телесна повреда, като деянието е извършено по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. чл. 130, ал. 1 от НК.

На 13.11.2019 г. около 20,20 ч. М. Р. управлявал лек автомобил по ул. „Битоля“ в гр. София. В автомобила с него пътувала и съпругата му А. Р. Движението на пътни превозни средства по ул. „Битоля“ в този участък било разрешено само в избраната от М. Р. посока на движение. Срещу автомобила на М. Р. се приближил и спрял лек автомобил, управляван от обвиняемия Х. Б. Макар и да се движел с автомобила си в забранена от Закона за движението по пътищата посока, Х. Б. не искал да се върне назад. Той не можел да продължи движението си и напред, поради отказа на М. Р. да се върне на заден ход убеден, че се движи в единствената разрешена за движение посока по улицата.

Недоволен от отказа на М. Р., обвиняемият Х. Б. слязъл от автомобила си и се приближил до автомобила на пострадалия. Докато М. Р. слизал от колата си, обвиняемият бързо му нанесъл удари с юмруци в лицето и ритник в дясната ключица. По този начин Х. Б. причинил на М. Р. счупване на носните кости, разкъсно-контузна рана, мекотъканни травми, които в съвкупност му причинили лека телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота. Обвиняемият извършил деянието по хулигански подбуди, като изразил явното си неуважение към обществото и незачитане на приетите норми на поведение.

В хода на разследването било установено, че обвиняемият Х. Б. е осъждан. Предстои наказателното производство срещу него да продължи в съда.

Pin It on Pinterest