Съдят 20-годишен за притежание на наркотици

Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу обвиняемия Т. К., на 20 г., за това, че без надлежно разрешително изискващо се съгласно Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, държал високорискови наркотични вещества – коноп с тегло 268,27 грама, на обща стойност 1609,62 лева – престъпление по чл. 354а, ал. 3, пр. 2, т. 1, пр .1 от НК.

На 08.01.2020 г. около 13,30 ч. в района на бул. „Рожен“, гр. София, полицейски служители при 02 РУ-СДВР спрели за проверка лек автомобил, управляван от М. Ш. До нея на предната седалка се возел обвиняемият Т. К. При извършване на проверката М. Ш. и Т. К. били видимо притеснени. След като проверили документите им, полицейските служителите забелязали, че зад предната дясна седалка има плик, в който имало друг по-малък плик, съдържащи растителна маса. На въпрос от страна на полицаите на кого са двата плика, обвиняемият Т. К. заявил, че са негови и съдържат марихуана за лична употреба.

С протокол за доброволно предаване Т. К. предал на органите на полицията двата плика, съдържащи растителна маса. В последствие било установено, че доброволно предадената тревиста маса представлява коноп, с общо тегло 268,27 грама, с процентно съдържание на активния компонент тетрахидроканабинол – 14%, на обща стойност 1609,62 лева.

Държаните от обвиняемия Т. К. високорискови наркотични вещества са поставени под контрол съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. Тези вещества са с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредният ефект от злоупотреба с тях.

Предстои наказателното производство срещу Т. К. да продължи в Софийски районен съд.

Pin It on Pinterest