Съдят 16-годишен за грабеж

Софийска районна прокуратуравнесе в съда обвинителен акт срещу обвиняемия Т. А., на 16 г., за това, че като непълнолетен, но можещ да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, отнел чужди движими вещи на обща стойност 174 лева от владението на Н. К., като употребил за това сила – престъпление по чл. 198, ал.1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК.

Пострадалият Н. К. бил възрастен бездомен мъж, който спял по входовете на кооперации в централната част на гр. София. В ранните часове на 02.06.2020 г. Н. К. вървял по бул. „Княгиня Мария Луиза“ и търсил къде да пренощува. Вървейки по булеварда той се разминал с обвиняемия Т. А. Малко след това, Н. К. влязъл в тунел водещ към вход на кооперация на бул. „Княгиня Мария Луиза“. Влизайки във входа на кооперацията Н. К. усетил как някой го блъска силно в гръб и вследствие на това паднал на земята. Пострадалият се обърнал и видял обвиняемия Т. А., който се надвесил над него, бръкнал в джоб на якето му и взел от там портфейл на стойност 4 лева, съдържащ сумата от 170 лева. След това обвиняемият побягнал в неизвестна посока, а Н. К. тръгнал да търси помощ.

В близост до мястото на инцидента Н. К. срещнал служители на МВР и им разказал им за извършеното от обвиняемия, като го описал подробно.

В хода на разследването обвиняемият бил установен и задържан. Било установено също, че Т. А. е осъждан. Спрямо него била взета мярка за неотклонение „Надзор на инспектор при детска педагогическа стая“.

Предстои делото срещу Т. А. да бъде насрочено за разглеждане в съда.

Pin It on Pinterest