Съдът иранец за кражба

С постановление на наблюдаващ прокурор при Софийска районна прокуратура за срок до 72 часа е задържан обвиняемият М. П., на 37 г., ирански гражданин.

Той е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 194, ал. 1 от НК.

М. П. е обвинен в това, че на 15.12.2020 г. около 23,45 ч. на ул. „Козлодуй“ в гр. София, от новострояща се жилищна сграда е отнел чужди движими вещи – сто метра кабел и куфар, ведно с намиращите се в него клещи, нивелир, отвертки и други инструменти, от владението на А. К., с намерение противозаконно да ги присвои.

Обвиняемият М. П. е осъждан, като настоящото деяние е извършил в изпитателен срок по предходно осъждане. Престъплението, за което М. П. е привлечен като обвиняем, е наказуемо с лишаване от свобода до осем години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, на 16.12.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия М. П. за срок до 72 часа. Предстои утре, 18.11.2020 г., да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Pin It on Pinterest