РП – Велико Търново внесе три обвинителни акта

Районна прокуратура – гр. Велико Търново внесе обвинителен акт срещу Н.К., който, при условията на продължавано престъпление, чрез използване на компютърна конфигурация, разпространявал до неограничен кръг потребители 10 броя торент файлове, представляващи фото и видео файлове, съдържащи порнографски материали. За създаването им били използвани лица, изглеждащи като непълнолетни, като материалите показвали открито сексуално поведение. Н.К. е обвинен за извършено от него престъпление по чл.159, ал.4 т.1 вр.ал.2 вр.чл.26 ал.1 от НК. За това престъпление е предвидено наказание лишаване от свобода до 6 /шест/ години и глоба до 8000 лева.

Районна прокуратура – гр. Велико Търново внесе обвинителен акт срещу В.А. за извършен от него опит за кражба на елементи за производство на  монорелсови колички за телфери, на стойност 1462 лева. Обвинението е за престъпление по чл.195 ал.1 т.4 пр.1 вр.чл.194 ал.1 вр.чл.18 ал.1 от НК. Кражбата е останала недовършена поради независещи от дееца причини.

Районна прокуратура – гр. Велико Търново внесе обвинителен акт за извършени престъпления по чл.343 „в“, ал.2 вр.ал.1 от НК и по чл.270, ал.1 от НК. Я.Я. е обвинен затова, че на 06.09.2018 г. в гр. Полски Тръмбеш, управлявал МПС без свидетелство за правоуправление, като извършил престъплението в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние с влязло в сила наказателно постановление. На същата дата, обвиненото лице противозаконно пречило на орган на власт да изпълни задължението си  във връзка с проверката, като не спряло след подаден сигнал със стоп-палка.

Предстои насрочване на делата от Районен съд – гр. Велико Търново.

Pin It on Pinterest