Резултати от проведена специализирана полицейска операция на територията на Варненска област

Полицейска операция, насочена срещу конвенционалната престъпност, разпространението и съхранението на наркотични вещества, е проведена вчера от служители на ОДМВР-Варна, под наблюдението на прокуратурата.

В хода й е задържан 50-годишен варненец, в чийто автомобил са открити около 70 кг нарязан тютюн, без акцизен бандерол. При последвали процесуално–следствени действия от частен имот в с. Невша криминалистите иззели още 150 кг и 15 бали ненарязани листа, две машини за рязане и електронна везна. Според експерти стойността на общо иззетото количество контрабанден тютюн възлиза на около 160 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство. На мъжа е наложена полицейска мярка за срок до 24 часа. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.
Петима – на възраст 28, 27, 21 и двама на 19 години, всички от Дългопол, са задържани за държане на значителни количества наркотични вещества. При проверени 13 адреса на територията на областта са иззети  общо 1522,82 г марихуана, 556,72 г метамфетамин, 99 таблетки екстази, множество мобилни телефони, електронни везни и голяма сума пари. След изтичане на 24- часовите мерки за задържане, с прокурорско постановление на петимата са повдигнати обвинения по чл. 354А, ал.1 от НК и мярката им за задържане е удължена до 72 часа.  За аналогично престъпление в полицейския арест е задържан и 36-годишен жител на с. Червенци, с криминалистически регистрации в полицията и осъждан.  В жилището му и у него са открити общо 3476 г суха тревиста маса – марихуана, 43 пакетчета със семена, електронна везна и мелнички.
По случаите са образувани досъдебни производства, работата по тях продължават под наблюдението на прокуратурата.

Pin It on Pinterest