Резултати от проведена полицейска операция в Кубрат

Двама мъже – на 44 и 24 години, занимавали се с разпространение на наркотични вещества, са задържани при специализирана полицейска операция, проведена днес на територията на Кубрат под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград.

При извършени претърсвания на два имота са иззети близо 230 грама суха тревиста маса /чай/, реагираща на амфетамин, електронни везни, джъмпери, въздушна пушка, патрони, мобилни телефони, сим-карти на чужди оператори, 4 автомобила, близо 40 грама злато и над 4 000 лв. На двамата мъже са повдигнати по две обвинения за притежание на наркотични вещества и търговия с дрога. С прокурорско разпореждане мярката им за задържане е удължена за срок о до 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354 А, ал.1 от НК, а работата по документирането му продължава под наблюдението но прокуратурата. 

В рамките на операцията са проверени 269 лица и 198 моторни превозни средства. Проведени са беседи с 23 лица от активния криминален контингент. В полицейския арест е задържан 47-годишен мъж от Кубрат,  стрелял с газов пистолет и увредил прозорец на съседна къща. Срещу него е образувано бързо производство за едро хулиганство по чл.325 от НК. На изградените три контролно-пропускателни пункта на входно-изходните пътища на града са установени 54 нарушения по ЗДвП. Връчени са 11 електронни фиша.

Подробности за проведените действия съобщиха заместник-директорът на ОДМВР-Разград комисар Константин Костов и окръжният прокурор Тихомир Тодоров.

Pin It on Pinterest