Резултати от проведена на територията на РУ-Павликени операция по противодействие на конвенционалната престъпност

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност се проведе във вторник на територията на РУ – Павликени, под ръководството на Районна прокуратура – Павликени и под наблюдението на Окръжна прокуратура.

Действията са осъществени от  служители на РУ – Павликени, Г. Оряховица, Свищов, отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР- В. Търново и Зоналното жандармерийско управление.  

В рамките на операцията са проверени  120 автомобила, 140 лица и 7 адреса в селата Върбовка, Бяла река и Сухиндол. Съставени са 17 акта по Закона за движение по пътищата и 4 – по Закона за българските лични документи, наложени са 50 глоби по фиш. Заснети са 75 видеоклипа за скорост. С полицейски мерки до 24 часа са задържани 8 лица. На други 13 са повдигнати обвинения, едно от които за  закана за убийство. Установени са извършителите на  две кражби, част от вещите –  предмет на престъпленията , санамерени в домовете им.

Образувано е едно досъдебно производство за незаконно добита дървесина и две бързи производства – за държане на наркотични вещества и незаконно притежание на боеприпаси. Образувана е преписка за държане на акцизни стоки без бандерол – 300 грама насипен тютюн. 

Pin It on Pinterest