Резултати от полицейска операция в село Айдемир

Като добри определи резултатите от проведената специализирана полицейска операция в село Айдемир заместник-окръжният прокурор на Силистра Ивелин Чафаланов на брифинг съвместно с директора на ОДМВР старши комисар Юлиян Караславов.

Операцията, която се проведе на 21 февруари, бе с цел противодействие на битовата престъпност и намаляване на пътнотранспортния травматизъм.

Според данните, в хода на операцията са проверени 277 моторни превозни средства и 451 лица. Съставени са 10 акта и 26 фиша по ЗДвП. Връчени са 33 електронни фиша. Срещу 60-годишен, установен да шофира с алкохолна концентрация над допустимата, е започнато бързо производство. За държане на наркотични вещества досъдебни производства са образувани срещу други двама – на 19 г. и на 15 г., у които при полицейска проверка са намерени по 0.7 грама канабис. Проверки са извършени на 23ма д. от криминалния контингент, установен е мъж, обявен за издирване. Контрол е осъществен върху дейността на 3 автоморги и 2 пункта за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали, като нарушения не са констатирани. Извършени са проверки на 20 търговски обекта, като в един от тях е констатирано наличие на стоки с изтекъл срок на годност. Уведомена е ОДБХ, чиито служители са съставили констативен протокол и са иззели 10.7 кг пилешко месо, 4.3 кг наденица от свинско месо и значително количество захарни изделия.

Директорът на ОДМВР-Силистра подчерта превантивния ефект от полицейските действия и посочи, че всички селища в областта ще бъдат включени в подобен род проверки да края на годината, като вниманието е насочено приоритетно към малките и отдалечените населени места.

Pin It on Pinterest