Разследват взрив в апартамент в жилищен квартал

Окръжна прокуратура-Варна ръководи досъдебно производство във връзка със случай, при който е възникнал взрив в апартамент в един от кварталите на града. При инцидента няма пострадали хора, нанесени са само материални щети.

Около 15:00 часа, на 19 септември 2021 година, е получен сигнал за силен гръм и последвал пожар в жилищен блок, намиращ се в ж.к. „Възраждане“, блок 1. Пристигналите на място екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ бързо успяват да потушат пламъците и огънят не успява да се разпростре извън апартамента, в който е възникнал.

Установените до момента щети са: обгорели мебели и подови настилки, опушени стени, на места паднала мазилка, избити стъклопакети от дограмата на апартамента. Според направения на място първоначален оглед не се констатира изразен епицентър на взрива.

Назначени са множество експертизи, които да спомогнат за изясняване на причините за възникването му, иззети са веществени доказателства, текат разпити на свидетели. Работата по случая продължава под ръководството на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.

Pin It on Pinterest