Разследват смъртта на варненски журналист

Досъдебно производство за установяване на причините и обстоятелствата, при които е настъпила смъртта на варненския журналист Георги Александров, ръководи Районната прокуратура във Варна. Разследването се извършва от разследващ полицай от ОД на МВР във Варна.

Това обяви на брифинг пред Съдебната палата във Варна административният ръководител на Апелативната прокуратура във Варна Владимир Чавдаров. Присъстваха и главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, директорът на ОД на МВР старши комисар Даниел Пашов и заместникът му комисар Андрей Ангелов.

На 22 май около 17,30 часа е открито тяло на мъж в плавателния канал под Аспаруховия мост, на около 60 м източно в посока морето. Тялото е разпознато от близките на 39-годишния Георги Александров.  

Причината за смъртта е удавяне, сочат резултатите от извършената аутопсия. Установени са височинни травми по вътрешните органи от падане от високо.

Не са открити никакви медицински находки и травми, които да са причинени от насилие върху Александров, заявиха категорично и апелативният прокурор, и главният секретар на МВР.

Досъдебното производство работи по две основни хипотези – нещастен случай и самоубийство. Извършен е оглед на местопроизшествието.  Назначена е и съдебнохимична експертиза по досъдебното производство. В кръвта на починалия според резултатите от експертизата има наличие на 1,26 промила алкохол в кръвта и 2,04 промила в урината, съобщи апелативният прокурор.  Главният секретар на МВР Ивайло Иванов допълни, че това са резултати след почти две денонощия.

Журналистът е бил обявен за издирване от родителите си, след като не се е прибрал в дома си близо 48 часа.

Разпоредено е на ОД на МВР да установи движението на Александров по минути и часове, както и хората, с които се е срещал преди смъртта си.

Действията по разследването продължават.

Pin It on Pinterest