Разследват отглеждане на 500 растения канабис в местността „Змиярника“ в с. Пъстрогор

Под надзора на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград се извършват действия по разследването по досъдебно производство за престъпление по чл.354в, ал.1 от Наказателния кодекс – за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила.

На 02.08.2021 г., при проведена специализирана полицейска операция за противодействие, предотвратяване и разкриване на престъпления, свързани с наркотичните вещества на територията на ОД  на МВР-Хасково, полицейските служители на ОД на МВР-Хасково и РУ-Свиленград, установили,че в местността „Змиярника“ в землището на с. Пъстрогор, общ. Свиленград, засети и отглеждани растения от рода на конопа – канабис. Районът, където били открити  насажденията е неравен, пресечен и хълмист, разположен на планински скат. Растенията били засети в пет обособени парцела, находящи се едни до друг, с обща площ от 1075 кв.м. Общият брой на отглежданите растения е 500 броя, с височина от 50 сантиметра до 2 метра. При тестване с  полеви наркотест насажденията са реагирали на високорисково наркотично вещество – канабис. На място е установено капково напояване, свързано с маркучи, водещи до бензинов агрегат и тръба, в която има поставена потопяема помпа.

И в момента продължават активните процесуално – следствени действия по разследването, като се провеждат оперативно – издирвателни мероприятия за установяване на лицата, отглеждали наркотичните вещества. 

Pin It on Pinterest