Крими

Разследват опит за кражба от длъжностно лице

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за опит за кражба, извършена от длъжностно лице на чужда движима вещ – градинска ратанова люлка, с намерение противозаконно да я присвои – престъпление по чл. 195 ал. 1 т.6 вр. чл. 194 ал. 1 вр. чл. 18 от Наказателния кодекс. 

На 31 март 2024 г. е бил подаден сигнал на тел. 112 от собственичка на складова база в гр. Пловдив. В него тя твърди, че служител на ОД на МВР, гр. Пловдив,  който е охранявал склад, където се съхраняват веществени доказателства по досъдебно производство на Окръжна прокуратура  –  Пловдив, е направил опит да отнеме градинска ратанова люлка. Складът е собственост на дружеството на жената. Градинската ратанова люлка не е била част от пазените веществени доказателства. На място незабавно е пристигнал полицейски екип и следовател, който е извършил действия по започване на разследването. 

Към настоящия момент разследването продължава с извършване на разпити на свидетели. Изясняват се възникнали противоречия  относно фактическата обстановка по случая. По досъдебното производство на този етап не са повдигнати обвинения.    

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest