Крими

Разследват неправомерно харчене на пари в община Благоевград

Окръжна прокуратура-Благоевград образува досъдебно производство за извършено от длъжностно лице престъпление по чл. 254а, ал. 2, вр. ал. 1 от НК – разпореждане със средства с целево предназначение не по предназначение, от което са настъпили вредни последици за Община Благоевград.

След запознаване с материалите, събрани от органите на ОД на МВР гр. Благоевград и АДФИ по възложената от Окръжна прокуратура-Благоевград проверка, е установено, че в периода 08.12.2021 г. – 31.12.2021 г. в гр. Благоевград кмет на Община Благоевград, в нарушение на бюджетен закон и подзаконов акт по прилагането му, се е разпоредил не по предназначение със средства с целево предназначение, предоставени на Общината от Министерството на финансите в изпълнение на ПМС от 04.02.2021 г. за укрепване на път Благоевград-с.Бистрица – летовище „Бодрост“, местността „Картала“, и въз основа на решение на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

В резултат на нецелевото разходване на средствата са настъпили вредни последици за Община Благоевград

Наблюдаващият прокурор е преценил, че са налице достатъчно данни за извършено престъпление по горепосочения текст от Наказателния кодекс на Република България.

Разследването е възложено на инспектор от Комисията за противодействие на корупцията.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest