Разкрити престъпления, задържани лица и иззет канабис – резултати от спецакция, проведена на територията на ОДМВР – В. Търново

Операцията е реализирана в периода 5-7 октомври на територията на РУ – В. Търново и Павликени, а заложената цел – противодействие на конвенционалната престъпност и разпространението на наркотични вещества, опазване на обществения ред и превенция на активния криминален контингент.

В хода на операцията в РУ – В. Търново са разкрити 11 престъпления, образувани са 10 преписки и 9 досъдебни производства, от които 3 бързи, приключени са и 9 наказателни производства. Повдигнати са обвинения на 8 лица, други 7 са задържани.

Служители на полицейското управление в Павликени за пореден път тази седмица възпрепятстваха отглеждането на наркотичтни вещества в района. Вчера при проверка в жилище в с. Патреш, обитавано от 45-годишен мъж, известен на полицията и осъждан, са иззети близо 7 кг канабис. В двора му полицейските служители  установили 15 растения от рода на конопа, с различна височина и тегло на листната маса над 5,8 кг, реагирала при полевия наркотест на същия наркотик. При последвало претърсване в къщата са намерени още 12 пакета, съдържащи суха листна маса, с тегло около 1 кг. Мъжът е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

В с. Батак е установена каруца, превозваща около 1 пространствен куб. м. дърва за огрев, без горска марка и превозен билет. Установено е, че дървата са незаконно добити от землището на селото и са общинска собственост, върнати са собственика. По случая е образувана преписка, която ще бъде докладвана в прокурата.

В рамките на операцията са проверени 123 автомобила и 343 граждани. Съставени са 12 акта, от тях 2 – по Закона за движение по пътищата и 10 – по Закона за българските лични документи, наложени са 70 глоби по фиш, връчени са 40 електронни фиша и са заснети 69 видеоклипа за нарушение на скоростните режими. Извършени са 14 проверки в търговски обекти и транспортни средства за обществен превоз във връка със спазване на противоепидемичните мерки.

Pin It on Pinterest