Разкриха две групи за кражба на катализатори

В рамките на два дни служители на полицейското управление във Велико Търново неутрализираха две групи, занимавали се с кражби на катализатори от автомобили.

В хода на специализирана полицейска операция, в дните от 15 до 17 юни, са задържани петима мъже. Акцията започнала, след като в сряда сутринта в полицейското управление е получен сигнал за кражба на катализатори и изпускателна система на двигател от лек и товарен автомобил, паркирани в двора на складова база в областния град. При проведените незабавни действия по разследването е установена съпричастността към извършеното деяние са двама мъже, на 20 и 21 години от Велико Търново, известни на полицията. При последвало претърсване в ползвания от тях лек автомобил са намерени и иззети инкриминираните вещи и инструменти, които имат отношение към престъплението.

Вчера сутринта в полицейското управление постъпил нов сигнал за откраднати катализатори от 5 автомобила, паркирани на ул. «Полтава» в областния град. При проведените незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия са установени трима мъже на 26, 29 и 33 години, всички от София, двама от тях известни на полицията.  При претърсване в автомобила, с който са се придвижвали, са намерени част от катализаторите и инструменти. Петимата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. В хода на разследването е изяснено, че до момента тримата са извършили над 50 идентични кражби от различни населени места в цялата страна. Днес те са привлечени като обвиняеми. С постановление на прокуратурата са задържани за срок до 72 часа. Работата по документиране на престъпната дейност и на двете групи продължава.

Pin It on Pinterest