Крими

Районен съд – Кюстендил взе мярка Задържане под стража на обвиняем за кражба, с рецидив

Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на К. Л., на 31 години, от гр. Кюстендил. Той е привлечен като обвиняем за кражба на чужди движими вещи – парична сума в размер на 1 200 лв., в условията на опасен рецидив. Осъждан е и за други престъпленияпротив собствеността.

Районна прокуратура е привлякла К. Л. като обвиняем, за това че в периода от 24.01.2024 г. до 25.01.2024 г., от товарен автомобил, паркиран в центъра на кв. „Изток“ в гр. Кюстендил, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот, е отнел чужди движими вещи – парична сума в размер на 1 200 лв. от владението на собственика им, като престъплениетопредставлява опасен рецидив.

Районен съд – Кюстендил уважи искането на прокуратурата за вземане на най- тежката мярка за неотклонение – „Задържане под стража“.Видно от събраните на досъдебното производство доказателства, може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към инкриминираното деяние. Той е осъждан 4 пъти, част от тях за сходни деяния на престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Това води до извода за значително завишена обществена опасност, както на самото деяние, така и на конкретния деец, тъй като същият с поведението си демонстрира трайни престъпни наклонности, като същият не зачита правото на собственост на друго лице. От тук категорично следва, че е налице и реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, се посочва в мотивите на съдия Тина Малинова. 

Определението на Районен съд – Кюстендил, с което по отношение на К. Л. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен срок.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest