Пуснаха под гаранция полицая, убил дете на пешеходна пътека

Днес, 20 юли 2021 г., Окръжна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем В.П., на 42 г., служител на сектор „БОП“-Пазарджик, за това, че на 19 юли 2021 г. в с. Братаница, общ. Пазарджик, при управление на служебен лек автомобил, марка „Шкода“, на сектор „БОП“ към отдел Централен Южен при ГД „БОП“ МВР, като е нарушил Закона за движение по пътищата, и на пешеходна пътека, по непредпазливост е причинил смъртта на 8-годишно момиче – престъпление по чл. 343, ал. 3 буква „Б“ от Наказателния кодекс.

И в момента по досъдебното производство се извършват процесуално-следствени действия  – разпити на свидетели, като предстои да бъдат назначени автотехническа и съдебномедицински експертизи, изискани са документи и др.

Сигнал за пътнотранспортното произшествие е бил подаден към 11,40 часа на 19 юли 2021 г., На място са пристигнали полицейски екипи. В.П. е бил тестван с техническо средство за алкохол и наркотици, като резултатите от двете проби са отрицателни. Той е дал и кръвна проба за изследване. Спрямо В.П. е взета мярка за неотклонение „гаранция“  в размер на 5000 лева.

Действията по разследването продължават.

Pin It on Pinterest