Пуснаха под домашен арест наркодилър

Протест срещу определението на Варненския окръжен съд, с което е взета мярка за неотклонение „Домашен арест“ на обвиняем за разпространение и държане с цел разпространение на марихуана, внася Окръжната прокуратура във Варна.

26-годишният Константин Н. е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по член 354а, ал. 1 от НК вчера. На 28 май 2019 г. той е установен като разпространител на 5,01 г марихуана на наркозависим варненец. При претърсване в дома му, от който разпространявал марихуана, са намерени и иззети 91, 39 грама марихуана. 

След привличането му като обвиняем Окръжната прокуратура във Варна го задържала за срок до 72 часа, като внесла искане във Варненския окръжен съд Константин да бъде задържан под стража.

Престъплението по чл. 354а, ал. 1 от НК е тежко умишлено по смисъла на закона и се наказва с лишаване от свобода от две до осем години. Според прокуратурата съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, тъй като Константин Н. е разпространявал наркотичните вещества от дома си, където ще търпи и определената от съда мярка за неотклонение „Домашен арест“.

Протестът на Окръжната прокуратура във Варна ще бъде разгледан в Апелативния съд.         

Pin It on Pinterest