Прокуратурата в Самоков води разследване за нарушаване на противоепидемичните мерки при масово събиране на хора пред църква

Районна прокуратура – Самоков е образувала досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

В постъпилите от РУ на МВР гр. Самоков материали се посочва, че на 12.04.2020 г. от 10 ч. до 11 ч. и от 17 ч. до 18 ч., в ромската махала в гр. Самоков, пред храм „Божия Църква България“, били нарушени наредба, правила и мерки, издадени против разпространението на заразна болест (Covid-19). Деянието било извършено по време на пандемия и извънредно положение.

         В хода на разследването ще бъдат разпитани лица, участвали в подготовката на въпросните мероприятия с цел да бъде установено по чия инициатива те били проведени. Следва да се уточни броят на хората, присъствали на събиранията пред църквата. Предстои да бъде назначена видеотехническа експертиза на магнитния носител с информация и да се установят лицата в заснетия клип. Същите ще бъдат разпитани в качеството на свидетели.

Pin It on Pinterest