Прокурата се самосезира за заплахи срещу Ива Митева

Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с медийни публикации за отправена спрямо председателя на 46-ото Народното събрание закана за убийство.

След запознаване с разпространените медийни публикации Софийска районна прокуратура образува прокурорска преписка за извършено престъпление – отправена закана за убийство.

Прокурор от Софийска районна прокуратура е изискал от главния секретар на МВР незабавно да бъде предоставена информация за предприетите действия във връзка с публикации в медиите, че на 02.09.2021 г. в 21:04 часа в Министерство на правосъдието е получен имейл, съдържащ заплаха за живота на председателя на 46–ото Народно събрание Ива Митева.

В писмото, изпратено до Главния секретар на МВР, е изискана и информация поради какви причини преписката не е докладвана в прокуратурата до 17,00 часа на 03.09.2021 г.

Необходимостта от осъществяване на ръководство и надзор за законосъобразното и навременно извършване на действия по сигнали, съдържащи данни за извършени престъпления, е изключително правомощие на Прокуратурата на Република България.ЗА ПРОКУРАТУРАТАНОВИНИОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯПРОФИЛ НА КУПУВАЧАОБЩЕСТВЕНИ КОНСУЛТАЦИИЗА ГРАЖДАНИТЕКОНТАКТИКАРТА НА САЙТА

Pin It on Pinterest