Продължават операциите в малките населени места

Полицейските дейстнвия бяха проведени на територията на община Нова Загора

Контрол на криминалния контингент, проверки на микробуси и превозни средства с животинска тяга за предмети, обект на кражба, и обходи на селата от община Нова Загора са обект на специализирана операция с участието на Специализираните полицейски сили при ОДМВР-Сливен. От 10 до 16 часа вчера групата за бързо реагиране взе участие в акция, съвместно със служители на районното управление в Нова Загора, с цел превенция и противодействие на престъпленията срещу имуществото и против личността.

Отчетена бе добрата практика специализираните полицейски сили да подпомагат този вид операции с цел да се засили полицейското присъствие в по-голяма част от селата и особено в по-отдалечените и по-слабо населени местата. Тяхното участие е свързано основно с превантивна дейност, целяща гарантиране на обществения ред, наблюдение и контрол на лицата, склонни към извършване на противообществени и криминални деяния.

При вчерашната операция са извършени обходи и контрол в селата Събрано, Стоил войвода, Загорци, Подслон и Езеро. Проверени са 93 автомобила и превозни средства с животинска тяга, 126 лица и обекти на територията на РУ-Нова Загора.

Констатирани са 32 нарушения. Съставени са актове и фишове по ЗДвП и ЗБЛД.

По време на операцията не е допуснато провеждането на нерегламентиран пазар за животни в село Събрано.

Pin It on Pinterest